April 2017

"We fietsen het voorjaar in". Wat een leuk, boeiend thema bleek dat te zijn. Tijdens de eerste week lag de nadruk op "de fiets". In kleine groepjes lieten de kinderen d.m.v. een tekening zien wat zij al wisten over een fiets. Daarna bekeken we de fiets van Saar. Veel onderdelen waren op de tekeningen te zien, maar we ontdekten ook nog nieuwe. Bijvoorbeeld het ventiel en de jasbeschermers. Met elkaar bespraken we alles wat we zagen. "Waar zijn de onderdelen voor?" en "hoe werken ze?". Later vergeleken we de fiets van Saar met de fiets van Cato. ( Van deze activiteiten staan foto's op de site). Tijdens de werkles verfden de kinderen zichzelf op hun fiets. Zo knap!

Inmiddels werken we over de lente en pasen. De kinderen van groep 2 maken sommen met nepeieren en de kinderen van groep 1 tellen de eieren en vertellen waar de meeste of de minste liggen.
Van de moeder van Daan kregen we bloembollen. We hopen dat er mooie bloemen uit gaan komen. We hebben allemaal een glazen pot versierd om een bol in te doen. We zijn benieuwd!

Vorige week is een aantal ouders bij ons in de klas komen kijken. Fijn dat zij van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om te zien wat we allemaal doen en al kunnen. Want daar zijn we best trots op.

Onze groep groeit weer een beetje. Ruud is al een paar keer geweest en Safae en Nina komen binnenkort opstappen. Hopelijk voelen zij zich snel thuis.

Over anderhalve week vieren we het paasfeest met elkaar op school. We zingen vrijwel elke dag de liedjes die we tijdens de viering met alle kinderen van onze school gaan zingen. We luisteren naar mooie verhalen uit de bijbel die ons vertellen hoe Jezus op weg ging naar het paasfeest.

Alvast een fijn paasfeest gewenst.

Groeten van alle kinderen, juf Caecil, juf Anissa en juf Wilma.