Nieuws groep 1/2B


We zijn in de groep heel hard aan het werk om het gezellig te maken voor de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. Sinds de aankomst van Sinterklaas in Woerden  tellen we af  hoeveel dagen het nog duurt voor de Sint op school komt. Iedere dag verzetten we de knijper op de vlaggenlijn. De kinderen houden dat zelf heel goed in de gaten.  

Net voor de herfstvakantie zijn Benjamin en Siem gestart in onze groep en na de herfstvakantie is Kaylinn erbij gekomen. Alle drie zijn ze al aardig gewend in de groep. Ik hoop dat jullie een heel fijne tijd krijgen op school.

Dinsdag, 15 november, hingen er slingers in de klas en stond de troon klaar voor Sem. Hij was die dag jarig, maar ook de juf was die dag jarig.  Die verjaardag wordt op de juffendag verderop in het jaar gevierd.  Tot grote verbazing van de juf  werd zij ontzettend verwend. Alle kinderen kwamen die ochtend met een bloem en sommige kinderen zelfs met hele bossen binnen. Ik werd er helemaal stil van. Nadat alle kinderen in de kring zaten en de ouders vertrokken waren, kwamen  de klassenouders Joanne en Paula binnen en werd ik nog meer verwend. Namens alle kinderen van de groep kreeg ik een prachtige grote glazen vaas. Vervolgens kreeg ik nog een film boodschap van de kinderen en een heel mooi  fotoschilderij. Juf Arezo had dat samen met de kinderen gemaakt.  Ik wil alle ouders  ontzettend hartelijk bedanken voor al deze  mooie cadeaus. Joanne en Paula wat een super leuk idee van jullie.

Op dit moment werken we druk over Sinterklaas. We knutselen, pakken cadeautjes in, we spelen als Sinterklaas en Pieten, kijken naar het Sinterklaas  journaal, we rekenen met kruidnootjes, we leren woorden die met Sinterklaas te maken hebben, we leren rijmen en we hebben zelfs Pietengym gedaan. We leren allerlei dansjes en liedjes over en voor Sinterklaas. We leren zelfs het liedje "Sinterklaas kapoentje " in het Engels. Dat gaat als volgt.

Nicholas I beg of you
Drop into my little shoe
Something sweet or sweeter                                                                                                                                                       Thank you, Saint and Peter

Woensdag , 23 november, hebben de kinderen hun schoen mogen zetten. Donderdag zagen we dat Rommelpiet in de klas was geweest. Hij had een  hele rare kring gemaakt en met ons speelgoed  en onze schoenen gespeeld. Hij was het alleen vergeten op te ruimen. Ook had hij  cadeautjes in onze schoenen gestopt.  Gelukkig vonden de kinderen bij onze open haard een zak met cadeautjes en een brief voor de juf. Piet had de cadeautjes niet uitgedeeld,omdat hij de kleur van het papier niet meer herkende. De pakjes met rood papier waren voor de jongens en de pakjes met groen papier waren voor de meisjes. Gelukkig kennen de kinderen de kleuren wel en konden ze helpen met uitdelen. De Rommelpiet had  op de stoel van de juf  een zak kruidnootjes neer gezet, omdat hij zo dom was geweest.  De juf heeft de kruidnootjes eerlijk verdeeld  en de kinderen konden lekker genieten van de kruidnootjes en natuurlijk van hun cadeautjes. De meisjes hebben leuke armbandjes gekregen en de jongens kregen handboeien.  Veel plezier er mee.

Afgelopen donderdag hebben we met hulp van Joanne en Paula pepernoten gemaakt. Terwijl een gedeelte van de groep pepernoten aan het maken waren , waren de andere kinderen een  pepernoten zakje aan het maken. Helaas deed het oventje het op school het niet. Gelukkig hebben de moeders de pepernoten  thuis gebakken. Vrijdag kregen de kinderen allemaal een gevuld zakje met pepernoten mee naar huis. En de kinderen die er donderdagmiddag niet waren kregen van de juf kruidnootjes mee. Zo ging niemand met lege handen naar huis.

We werken nog een weekje over Sinterklaas. Maandag 5 december komt de Sint op school. Op die dag blijven alle kinderen op school eten. De kinderen moeten dan zelf voor een lunchpakketje zorgen. Op die maandag gaat de school om kwart over twee, 14.15 uur uit. Dinsdag 6 december ga ik samen met de kinderen alles van de Sint opruimen. We gaan dan samen bedenken hoe en wat er nu in  de klas moet komen.  Woensdag, 7 december, mogen de kinderen helpen de kerstboom te versieren.

Vanaf woensdag gaan we ons voorbereiden op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus.  Donderdag 22 december vieren we overdag de verjaardag van Rayan en 's avonds vieren we het Kerstfeest in de Kruiskerk. De kinderen  worden om plm. 18.00 uur op het schoolplein verwacht. Als alle kinderen van heel de school er zijn, gaan we met lampjes wandelend naar de Kruiskerk. De ouders mogen buiten bij de kerk een erehaag maken, waar de kinderen tussendoor lopen. Als de kinderen allemaal in de kerk zijn mogen en kunnen de ouders een plekje in de kerk zoeken. We hopen dat het een mooi Kerstfeest mag worden.

In de klas gaan we ons heel goed voorbereiden op dit Kerstfeest.

U begrijpt dat we het de komende weken nog heel druk krijgen in de klas!  Gelukkig krijgen we vrijdag, 23 december, om twaalf uur vakantie. De kinderen mogen dan lekker gaan genieten van een welverdiende vakantie. Ik wens u al vast een heel gezellige decembermaand. Gezegende kerstdagen en goed en gezond 2017!