April 2017

Wat was het leuk dat de afgelopen week een aantal ouders is wezen kijken in de klas! Zo konden we goed laten zien wat we doen in de klas. Fijn dat er veel belangstelling voor was!
Inmiddels zijn we weer een stukje verder met lezen. We lezen al woorden die bestaan uit twee woordstukjes (zoals zakdoek en loofboom), weten hoe je een woordweb moet maken en wat je daarvan leert, lezen al lange verhalen en hebben zelfs een broekzakkenmuseum op de gang hangen! U hebt daar vast nog nooit van gehoord, maar uw kind kan wel uitleggen wat het is en waarom we dat hebben hangen.

Volgende week gaan we met blok 10 van rekenen beginnen. In dit blok gaan we verder met het rekenen met geld. We moeten bedragen t/m 50 cent kunnen maken. We kunnen al getallen springen en huppen en daar gaan we dit blok verder mee oefenen. Ook gaan we verder oefenen met de getalsymbolen t/m 50 en moeten we deze cijfers in de goede volgorde kunnen zetten. 

We schrijven ook elke dag en we hebben nu bijna ons tweede schrijfschrift uit. Daarna volgt nog een derde en als dat ook uit is, zal het bijna zomervakantie zijn! Wat gaat het jaar hard, we leren zo ontzettend veel! We hebben het fijn met elkaar in de klas en we genieten van de verhalen die voorgelezen worden. We zijn nu in het voorleesboek "Otje" begonnen.

Groetjes van de kinderen van groep 3a en juf Tabitha